Pogoji poslovanja

KRATEK POVZETEK

  • za stroške pošiljanja naročenih artiklov preko Pošte Slovenije bo vaš strošek 2,50 € in 12,00 € za Hitro pošto
  • pri naročilu nad 30,00 €  vam stoške dostave krijemo mi,
  • nudimo 30-dnevno garancijo vračila nepoškodovanega blaga,

Pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti med upraviteljem spletne knjigarne in uporabniki.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen in se strinja s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Spletno prodajo Trgovina Malinc izvaja Založba Malinc, Klanska ul. 17, 1215 Medvode, info@malinc.si

DOBAVA NAROČENIH KNJIG in ostalih artiklov

Spletna knjigarna sprejema naročila knjig 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 16h bodo realizirana naslednji dan.
Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi naslednji delovni dan.

CENE IN STROŠKI DOSTAVE

Navedene cene artiklov v spletni knjigarni Galarna.si so navedene v evrih (€) in že vključujejo 5% oz. 22% davek na dodano vrednost. Cene veljajo do preklica. Stroški pošiljanja se zaračunavajo posebej in znašajo za knjige 2,50 € ali 12,00 € (z ddv) za storitve Pošte Slovenije. Pri načočilu nad 40,00€ vam stroške dostave krije Založba Malinc.

NAČINI PLČILA

  • PO PREDRAČUNU: če se odločite za plačilo po predračunu, boste po vaši potrditvi naročila po elektronski pošti prejeli predračun. Ko bo ta v celoti poravnan boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostanejo knjige do nadaljnjega v lasti založbe Malinc. Če predračuna ne vidite v vaši redni pošti, preverite mapo “Nezaželena pošta”.
  • PLAČILO Z GOTOVINO OB OSEBNEM PREVZEMU V PISARNI: možno je le v pisarni distribucijske hiše, vsak delovnik med 9h in 15h (Klanska ul. 17, Medvode). 
  • PLAČILO S KARTICAMI: sprejemamo plačilne kartice Maestro, Activa, MasterCard, Visa, Visa-Electron in American Express. V koraku izbire plačilnega sredstva iz menija plačilnih kartic izberite vrsto plačilne kartice. Po oddaji naročila na Trgovina Malinc boste preusmerjeni v varno okolje za plačevanje s plačilnimi karticami. Vpišite imetnika kartice, številko kartice, CVC kodo (trimestna številka na hrbtni strani kartice v prostoru za podpis) ter veljavnost kartice. Ta način plačila lahko izberete, če nakup opravljate kot fizična ali kot pravna oseba.

    Za nekatere kartice je potrebno vpisati še dodatno 8-mestno številko SecureCode oz. Passcode, ki jo ustvarite s pomočjo prenosnega čitalca. Številke kreditne kartice ne shranjujemo za prihodnja naročila. Ob ponovnem nakupu jo boste morali ponovno vpisati. V primeru nepooblaščene uporabe vaše kreditne kartice pri nakupu se ravnajte po navodilih, ki vam jih določa izdajatelj vaše kreditne kartice ter nas nemudoma obvestite. 
  • PayPal: najprej se morate prijaviti na PayPal in ustvariti svoj profil/račun. V spletni knjigarni vas bo pred oddajo naročila sistem vprašal po načinu plačila. Sledite korakom.

30 – DNEVNA GARANCIJA

Kupci imajo pri nakupu preko spletne knjigarne Malinc ob morebitnem nezadovoljstvu z naročenimi izdelki možnost stornirati naročilo v roku 15 dni od dne plačila računa. V tem primeru nam v roku 30 dni od stornacije naročila nepoškodovane izdelke v enaki količini in v ustrezni embalaži s priloženim originalnim računom/ dobavnico, kopijo vašega osebnega dokumenta ter bančne kartice, kjer bo razvidno vaše ime ter TRR pošljite na naslov:

Založba Malinc.
Klanska ul. 17
1215 Medvode
Pripis »vračilo«

Poštnino vračila plača kupec. Celotno kupnino, ki je predmet storniranega naročila, vam bomo najkasneje v 15. delovnih dneh vrnili na vaš transakcijski račun.

PRITOŽBE IN SPORI

Založba Malinc ne odgovarja za stvarne napake prodanih knjig ali drugega blaga skladno z veljavno zakonodajo.

Spletna Založbe Malinc sprejema reklamacije na telefonu 01 361 66 99, ali na elektronski naslov info@malinc.si ter jih bo rešila v najkrajšem možnem času.

Skladno z zakonskimi normativi Založba Malinc ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Založba Malinc, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino (www.trgovina.malinc.si) na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj:
webgate.ec.europa.eu/…

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni knjigarni na prvem mestu. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.
Z nakupom soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za namene internega arhiva, statistike ter obveščanja o novostih in ponudbah. Vaše osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali tretji osebi brez vašega predhodnega privoljenja.
Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da v roku 7 dni začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše podatke za namene neposrednega trženja.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna knjigarna Trgovina Malinc je last podjetja Založba Malinc, ki spletno knjigarno tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni knjigarni so last založbe Malinc in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Založba Malinc.
Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.
Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni knjigarni ali začasnega nedelovanja spletne knjigarne. Založba Malinc si pridržuje pravico do dnevne spremembe vsebin.
Z uporabo spletne knjigarne Malinc obiskovalec, kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

KONČNA DOLOČILA

Uporabnik spletne knjigarne Trgovina Malinc ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in se z njimi strinja.

V zvezi z morebitnimi spori se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje, v nasprotnem primeru je pristojno sodišče v Ljubljani.

Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu.

Želimo vam zares dober nakup!

Stiki:

Založba Malinc.
Klanska ul. 17
1215 Medvode

tel.: 01 361 66 99
e-naslov: info@malinc.si